28 maj 2009

bakat kladdkaka

Ingredienser
3 dl socker
2 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
2 ägg
75 gram smör
2 dl vetemjöl

- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop strösocker, vaniljsocker, kakao, ägg, och salt.
- Rör ner det smälta smöret och blanda i vetemjöl till sist.
- Häll ner smeten i bakformen.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 min.
- Låt kakan svalna.

Jag minskade på sockret i ett försök att vara liiiite nyttigare , men så att det ändå skulle vara gott,så jag hade i 2 ½ dl socker istället för 3 :) . Blev jättegott med smultronglass till !


2 kommentarer:

  1. Får jag smaka? Ser frestande ut!

    SvaraRadera
  2. då vet jag varför min blir rinnigare; 100 gram smör och 3 ägg. sen 4 msk kakao!

    nu måste jag också göra en!

    /linn

    SvaraRadera